infofalanx.hu       +36 20 966 9696
RÓLUNK SZOLGÁLTATÁSOK REFERENCIÁK ÁRAJÁNLAT BLOG Kapcsolat
Mikor kell tűz- és munkavédelmi oktatásban részesíteni a munkavállalókat?
A tűz- és a munkavédelmi jogszabályok előírásai szerint minden munkáltatónak kötelezettsége gondoskodni arról, hogy munkavállalói tűz- és munkavédelmi oktatás keretében elsajátítsák és megismerjék az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkavégzés feltételeit, a tűz- és munkavédelmi előírásokat, továbbá a tűzmegelőzési szabályokat, a tűz- és káresetek jelzésével, a tűz oltásával és a műszaki mentéssel kapcsolatos kötelezettségeket.
 
Mikor kell tűzvédelmi oktatást tartani?
 
A munkáltatónak tűzvédelmi oktatás keretében kell gondoskodnia arról, hogy a munkavállalók

elsajátítsák, és a foglalkoztatás teljes időtartama alatt rendelkezzenek a tűzvédelem elméleti és gyakorlati ismereteivel, megismerjék a szükséges szabályokat, utasításokat és információkat.
 
Mikor kell munkavédelmi oktatást tartani?
 
A munkáltatónak munkavédelmi oktatás keretében kell gondoskodnia arról, hogy a munkavállalók

elsajátítsák, és a foglalkoztatás teljes időtartama alatt rendelkezzenek az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés elméleti és gyakorlati ismereteivel, megismerjék a szükséges szabályokat, utasításokat és információkat.
 
A tűz- és munkavédelmi oktatások típusai
 
Az oktatásoknak három fő típusát különböztetjük meg:
 A tűz- és munkavédelmi oktatásokat rendes munkaidőben kell megtartani, és az oktatás elvégzését a tematika megjelölésével, továbbá a résztvevők aláírásával ellátva írásban kell rögzíteni.
 
A tűz- és munkavédelmi oktatással kapcsolatban számos tevékenység a hatályos jogszabályok szerint szaktevékenységnek minősül, ezért kizárólag tűz- és munkavédelmi szakképesítéssel rendelkező személy végezheti.
 
Vállalkozásunk több lehetőséget is kínál partnerei számára a tűz- és munkavédelmi oktatások megtartására.
Amennyiben szakmai segítségre lenne szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot, szakembereink készséggel állnak a rendelkezésére és segítenek eligazodni a tűz- és munkavédelem útvesztőjében.

KAPCSOLAT
  +36 20 966 9696        infofalanx.hu        falanx        falanx
Falanx Tűz- és Munkavédelem Kft.   |   © 2021 Minden jog fenntartva!   |   Adatkezelési tájékoztató |   Impresszum

Kövessen minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.
Weboldalunk sütiket használ működése során, melyekről bővebb információt az Adatkezelési tájékoztatóban olvashat. A weboldal látogatásával hozzájárul ezek használatához.