infofalanx.hu       +36 20 966 9696
RÓLUNK SZOLGÁLTATÁSOK REFERENCIÁK ÁRAJÁNLAT BLOG Kapcsolat
Minden, amit a 112-es segélyhívó telefonszámról tudni érdemes
A 112 az Európai Unió tagállamainak a nap 24 órájában hívható segélyhívó száma, amelynek hívásával azonnali segítség kapható a készenléti szervektől (Rendőrség, Mentőszolgálat, Katasztrófavédelem).
 
A segélyhívószámot 1991-ben az Európai Unió kezdeményezése alapján hozták létre azzal a céllal, hogy a bajbajutottaknak csak egy segélyhívószámot legyen szükséges megjegyezni függetlenül attól, hogy mentőt, tűzoltót vagy rendőrt szeretnének hívni.
 
A 112-es segélyhívó szám Magyarországon a nap 24 órájában magyar, angol és német nyelven, minden nyilvános, vezetékes és mobiltelefonról ingyenesen hívható.
 
Hol fogadják a segélyhívásokat?
 
Hazánkban két országos Hívásfogadó Központot (HIK) alakítottak ki. A központokban a beérkező hívásokat hívásfogadó operátorok fogadják, és szükség esetén továbbítják a bejelentéseket az illetékes, intézkedő készenléti szervek részére.
 
Annak érdekében, hogy az operátor a lehető leggyorsabban teljeskörű képet kapjon az adott vészhelyzetről, egy előre kidolgozott és szabványosított kérdéssort fog feltenni számunkra.
 
Azonban felkészültebben kérhetünk segítséget, ha tisztában vagyunk vele, hogy közúti baleset vagy tűzeset kapcsán milyen adatokat szükséges elmondjunk a hívás során!
 
Mit kell mondani az operátornak?
 
Fontos, hogy a körülményekhez és a lehetőségekhez mérten amennyire lehet nyugodtan, tagoltan és érthetően válaszoljunk az operátor kérdéseire:
 

Tűz esetén:
 

Baleset esetén:
 

Mi a következménye, ha indokolatlanul hívjuk a segélyhívószámot?
 
A segélyhívó szám rendeltetéstől eltérő használata, illetve a valótlan bejelentés is szabálysértésnek minősül és pénzbírság megfizetését vonhatja maga után!
 
De ami még fontosabb, hogy az indokolatlan hívások túlterhelhetik a rendszert, veszélybe sodorva azok életét és biztonságát, akik valóban segítségre szorulnak!
 

Amennyiben a tűz- és munkavédelem területén szakmai segítségre lenne szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Vállalkozásunk szakemberei készséggel állnak rendelkezésére, és segítenek minden felmerülő kérdésben!
KAPCSOLAT
  +36 20 966 9696        infofalanx.hu        falanx        falanx
Falanx Tűz- és Munkavédelem Kft.   |   © 2021 Minden jog fenntartva!   |   Adatkezelési tájékoztató |   Impresszum

Kövessen minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.
Weboldalunk sütiket használ működése során, melyekről bővebb információt az Adatkezelési tájékoztatóban olvashat. A weboldal látogatásával hozzájárul ezek használatához.